Sankthans – sommerens store familiefest på Folkemuseet

En hel dag med midtsommertradisjoner, folkedans, blomsterkransverksted og piknik i det grønne. Familiekonsert på kvelden med Eva Weel Skram, Fieh og Skrimmel Skrammel.

Sted og tid: søndag 23.6, Norsk Folkemuseum fra kl. 12 - 21.30.

• Sankthans på Norsk Folkemuseum 2016. Foto: Morten Brun, Norsk Folkemuseum.
    Morten Brun, Norsk Folkemuseum

Viktig tradisjon på Bygdøy

Sankthansaften på Norsk Folkemuseum har blitt en viktig tradisjon for mange familier de siste årene. I år faller sankthans på en fridag og da varer festen hele dagen. Barn og voksne kan oppleve folkedans og vestnorsk jonsokbryllup med opptog og spellemann på dagtid. Familier kan slappe av med piknik i det grønne, grille på Festplassen eller lage blomsterkranser på tradisjonelt vis. På kvelden blir det familiekonsert på Festplassen med Eva Weel Skram, Fieh og Skrimmel Skrammel. Det er ventet opp mot 5.000 besøkende til konsertene.

Husene er åpne, og museets tunverter forteller om hvordan det var å leve i husene før i tiden. Det blir lefsebakst på flere tun, og dyr fra Kongsgården går på beite rundt om på museet.

- Vi ser at mange familier kommer i flere generasjoner, fra bestemor til barnebarn. Og de kommer gjerne år etter år,sier Jon Ilseng, kommunikasjonsrådgiver ved Norsk Folkemuseum.

Folkemuseet arrangerer festen i samarbeid med OBOS. Alle medlemmer av OBOS får gratis inngang, og kan ta med inntil fire gjester som også kommer gratis inn.  For alle andre gjester gjelder museets vanlige billettpriser.

Her finner du program og mer informasjon.

Her ligger høyoppløselig bilde

Kontakt: Jon Ilseng, Tel: (+47) 97 15 88 06