Sankthansfeiring på Norsk Folkemuseum!

Fredag 23. juni er det klart for folkefest når Norsk Folkemuseum inviterer til sin årlige Sankthansfeiring. Underholdning for barn samt konserter med Di Derre og det unge stjerneskuddet Cezinando er hva som står på programmet. Dagen arrangeres sammen med OBOS.

Hva: Sankthansfeiring
Når: Fredag 23.juni kl 15-21
Hvor: Norsk Folkemuseum

  • 230616_mb_0302.jpg
    1/1
    Morten Brun

Årets store sommerfest
Sankthansfesten har blitt sommerens store begivenhet på Norsk Folkemuseum. I år er det Di Derre som står øverst på plakaten. Den unge spellemannprisvinneren Cezinando kommer nok til å lokke mange unge til Bygdøy denne fredagen. Og med Skrimmel Skrammel og gjøglerne i Stella Polaris på plass blir dette nærmest som en familiefestival å regne.

Fest på scenen og på hele museet!
Sankthansfeiringen er mye mer enn det som skjer på scenen. Kroneverkstedet er et av museets signaturarrangementer og er veldig populært blant barna. Jonsokbryllup, der barn leker bryllup etter gammel vestnorsk tradisjon er en spennende opplevelse for store og små. Det blir også oppvisning av folkedans, vi fyrer opp røykbål, det bakes lefser og de besøkende kan kjøre gratis med hest og vogn.

Grillene tennes klokken 15.00
Sankthansfeiringen er en fest for hele familien. På Festplassen tennes derfor museets griller allerede klokken 15.00, slik at folk kan grille sin medbragte mat under hele arrangementet.

Omvisning i OBOS-gården
Arrangementet er et samarbeid med OBOS. Derfor blir det omvisning i den spektakulære OBOS-gården Wesselsgate 15 på museet. Her kan du bli med inn i flere av de innredede leilighetene og høre historiene om hvem som bodde der.

Alle OBOS-medlemmer kommer gratis inn med fire gjester.
Museets vanlige billettpriser gjelder for alle andre besøkende.

Program: 
· 15.00 – 21.00 Sankthansfeiring for hele familien:

Jonsokbryllup, underholdning, grilling og røykbål.

· 15.00 – 16.30 Kroneverksted.

Barna kan lage sin egen brudekrone.

· 16.00 Omvisning i OBOS-gården Wessels gate 15

ved førstekonservator Morten Bing.

· 16.30 Jonsokbryllup etter gammel vest-norsk tradisjon.

Opptog med spellemann og dans.

· 17.30 Sangleker på Festplassen.
· 18.00 – 21.00 Familiekonsert med: 

- Stella Polaris
- Skrimmel Skrammel
- Cezinando
- Di Derre