Kommer du på søndagsmiddag i helgen?

Søndagsmiddagen var i flere hundre år en institusjon i Norge, og et absolutt høydepunkt i familielivet. I tacofredagen og lørdagpizzaens tid er den kanskje ikke like viktig lenger, men av og til er den verdt å ta seg tid til.
I hvert fall når vi på Folkemuseet disker opp!

  •  (Foto/Photo)
    1/1
    Jan Larsen, Nye Bonytt/Norsk Folkemuseum

Vi inviterer deg og familien til søndagsmiddag 18. oktober fra klokken 11.00!

Se og smak på hva slags middagsmat folk har kost seg med på hviledagen – og avslutt gjerne dagen med en to-retters søndagsmiddag i Kafé Arkadia. Bli med på aktiviteter, konkurranser og opplevelser for små og store – fra «kokkekonkurranse» for de yngste til kurs i serviettbretting for alle.

Opplevelser for hele familien

  • Fortellinger om søndagsmiddagen fra arbeiderstrøkene, bondelandet og i overklassens hjem. Med smaksprøver så klart!
  • Kurs i serviettbretting. Imponer gjestene neste gang du inviterer til middag.

  •  (Foto/Photo)
    1/1
    Beate Kjørslevik

Aktiviteter for barn

  • «Tre-retters kokkelek» hele dagen. Sett sammen et måltid med «lekemat» og vinn konkurransen om å bli den beste (eller nest-beste, tredje beste osv.) «kokken». Fine premier! Lekens konferansier og kokkedommer er Torgrim Mellum Stene
  • Potet- og gulrotskrelling til ekte sodd. Barna får bidra selv før de (og de voksne) får smake den trønderske middagsklassikeren.
  • Spennende fortellinger om mat – på Enerhaugen, i Chrystie-gården og i Trøndelagstunet.

Opplevelser (mest) for de voksne

«Tre-retters kåseriserie»i OBOS-gården med smaksprøver.  Fra 13.00.-14.00

  • Forrett: Kristin von Hirsch:  "70-tallet- gryterett og menn som steller hjemme"
  • Hovedrett: Geir Thomas Risåsen : «søndagsmiddag - men hvorfor på søndag?»
  • Dessert: Aishah Salim: "pakistanske søte kaker. På en fredag"

Spis søndagsmiddagen sammen i Kafé Arkadia!

Mellom kl. 15 og 17 serverer museumskafeen en egen søndagsmiddag til spesialpris. 

Nyt en høstlig hjortegryte til hovedrett og panna cotta med multer til dessert. 
Voksne kr. 299,- og barn kr. 150,-.

Middagen må forhåndskjøpes. Bestillingen kan gjøres her:

  •  (Foto/Photo)
    1/1
    Salvatore Caggia

Inngangsbilett

Inngangsbilletter kan kjøpes i museets besøkssenter når du kommer.

Velkommen til Søndagsmiddag på Norsk Folkemuseum!