Temadag "Takk for maten"

Velkommen til en dag med variert påfyll og mange inntrykk å fordøye - en dag der elevene også lager mat og spiser mat sammen med våre entusiastiske formidlere. Vi inviterer til sanselige, kunnskaps- og innholdsrike timer der læringsmålene folkehelse, livsmestring og bærekraftig utvikling blir konkretisert i bruken av tradisjonsrike råvarer. Ta med klassen på tur til matlyst og gode opplevelser i Friluftsmuseet - bruk temadagen som høstkrydder i skolehverdagen!

  • Grønnsaksåker med fugleskremsel og gulrot, Trøndelagstunet Norsk Folkemuseum
    Foto: Linnea Hægeland
  • Foto: Haakon Harris
    Foto: Haakon Harris
  • Foto: Norsk Folkemuseum
    Foto: Norsk Folkemuseum

Innhold

Temadagen blir servert med varme, kunnskap og erfaring av Norsk Folkemuseums formidlere. Smakebiter, matlaging, praktiske oppgaver, korte faktaøkter, quiz, aktiviteter, konkurranser og fortellinger vekker elevenes appetitt på hva og hvordan mennesker i Norge har spist og hvorfor. Elevene får påfyll og kunnskap om hvordan økonomi og ny teknologi har forandret mat og måltid - alt tilpasset elevenes alder.  Fersk kunnskap om maten de lager og spiser underveis krydres med forventning og refleksjon. 

I trygge og trivelige tun plukker elevene med seg læringsmål i variert innpakning. Ulike sanseopplevelser er bakt inn i det som skjer.  På turen i  Friluftsmuseet bruker elevene hele sanseapparatet i møte med fortelling, eventyr og omvisning om råvarer og matretter. unike, kulturhistoriske hus og tun samler og lager elevene smakebiter til et avsluttende, koselig, lite måltid.  Temadagen "Takk for maten" gir elevene en god munnfull læring, og saftig kunnskap å tygge videre på. Velkommen!

Gratis
For 3.-10. trinn.
Varighet 2 t og 30 min.
Tirsdag, onsdag, torsdag i uke 41 og 42.
Inntil fire klasser per dag, grunnet smittevernhensyn.

Påmelding på e-post eller telefon - førstemann til mølla!