Tid for potetferie

I høstferien skal potetene på Folkemuseet opp av jorda. Og publikum inviteres til å delta i arbeidet. Potetferie er en super familieaktivitet for tre generasjoner.

  • Potetferie (Foto/Photo)
    1/1
    Morten Brun

Høstferie er potetferie
I gamle dager fikk barna fri fra skolen for å hjelpe til med innhøsting av poteter. Med tiden ble det stadig mindre vanlig å hjelpe til med potetene på jordet. Likevel beholdt man ferieuken og byttet navn til høstferie, slik vi kjenner den i dag.

Tradisjon holdes i hevd
Tradisjonen med potetferie holdes i hevd på Norsk Folkemuseum. Museets bonde hjelper til med det praktiske slik at hele familien kan prøve seg som potetbønder. Her blir man møkkete på fingrene og får med seg selvplukket mat hjem til middag. Begge deler til stor glede for de yngre medlemmene av familien. 

Barn lager potetpuff
I 1950-talls kjøkkenet i Trødelagstunet kan også barna prøve seg som kokker. Der kan de lage den svært enkle retten potetpuff, som er en stekt porsjon potetmos. Smaker godt og er meget lett å lage.

Møte mellom generasjoner
Mange besteforeldre tar med seg barnebarna sine til folkemuseet i høstferien for å gjenoppleve gamle dager. Her kan de fortelle og forklare om hvordan de hadde det når de var unge. For barna er det en positiv utfordring å delta på aktiviteter som er litt annerledes enn det de er vant med fra sin egen hverdag.

Kontakt: Jon Ilseng, Tel: (+47) 97 15 88 06 

E-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no 

  • Kasse med nypoteter i potetåker (Foto/Photo)
    1/1
    Morten Brun