Tilbake til 1700-tallet

På søndag rykker 1700-tallet inn på Norsk Folkemuseum med pomp, prakt og parykker. Karl XII kommer også innom - like før sin død.

• NF.35777-087.jpg

Hva:Tilbake til 1700-tallet
Når:Søndag 10.juni kl 11 – 16
Hvor: Norsk Folkemuseum

1700-tallet var tiden for farger, smaker og nye opplevelseri Norge. Innflytelsene fra utlandet sto plutselig i kø og spesielt for overklassen ble dette er periode preget av et liv i sus, dus og masse nye inntrykk. Nettopp derfor har 1700 tallet blir et meget populært århundre som mange trykker til sitt bryst.  Norsk Folkemuseum inviterer til en opplevelsesrik familiefest med smaker, lukter og opplevelser fra 1700-tallet! Gjør klar for en veldig spesiell dag på Bygdøy.

Soldatleier, spionopera, slottsdansere, håndverkere, smaksprøver, markedsplass og konserter er blant tilbudet publikum kan glede seg over. Her er det mye lyst og glede, men alt var likevel ikke bare fryd og gammen på 1700-tallet. Så langt der ifra. De som tør kan ta en tur innom tannlegen, der smeden har jobben med å trekke tenner. Foredraget «hvor død hadde du vært på 17000-tallet? gir også et innblikk i hvilke farer, sykdommer og problemer som lurte på andre siden av den pudrede fasaden.

I år er det 300 år siden Karl XII ble skutt i Norge. Vi markerer begivenheten med hovedpersonen selv til stede.​

Pressebilder finner du her:

Kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Jon Ilseng,