Triksedingser, klappeleker og boksen går

Lek deg gjennom fire generasjoners leker på Folkemuseet.

  • barn går på stylter på Norsk Folkemuseum
    Morten Brun

Kommende søndag kande voksne få et gjensyn med hoppestrikken mens barna prøver leker fra oldemors tid. Eller kanskje kan bestefar lære noen triks med spinner av tiåringen? Mange husker jojoen, hoppetauet og sprettballen. Men hvordan var egentlig de lekene man lekte med dem? Svaret får du på Folkemuseet. 

Bli lekemester

  • Norsk Folkemuseum

Barn har lekt til alle tider, men i dag ser man færre barn som leker i gatene. Vi ønsker å slå et slag for gatelekene, og inviterer barn, voksne og gamle  til å leke sammen - og kanskje lære av hverandre. Vi har funnet frem leker som barna kjenner, men også leker som foreldre, bestefoleldre og oldeforeldre kanskje husker bedre. Her kan man prøve å vippe pinne, lage himmelstigen med hyssing, ta treern med hoppestrikk, og leke boksen går. Alle som blir med kan få tittelen "Lekemester" - og noen får premier. 

Jojoeksperten kommer

Eirikyoyo (Eirik Sætre Hove) fra Volda har vist sine jojotriks i "Norske Talenter" og drømmer om å bli verdensmester. Du finner ham på posten for triksedingser. Her holder han jojoshow, og du kan sikkert lære ett og annet knep for å briljere med jojo. Jojoen var populær i det franske hoff på 1700-tallet men mange av dagens foreldregenerasjon husker nok best de røde og hvite Coca-colajojoene fra -70 og -80-tallet.  

Trikseidol

Vi inivterer også til en uhøytidelig konkurranse med jojo, diabolo eller spinner. Dette er anledningen til å vise skjulte talenter! Påmeldingen er allerede i gang, og de ti første får delta i triksekonkurranse kl. 13.00. Overdommer er jojomester Eirikyoyo. 

Kontaktpersoner:
Jon Ilseng
Tel.: (+47) 97 15 88 06
e-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no

Paal Mork
Tel: (+47) 90 19 80 99
e-post: paal.mork@norskfolkemuseum.no