Program

Lær - opplev - og knytt kontakter. Velkommen til Norsk Folkemuseums Venners arrangementer!

Jubileumsåret 2021

I 2021 fyller Norsk Folkemuseums Venner 50 år! Jubileet feires med storslått jubileumsmiddag og spennende arrangementer gjennom høsten.

Kåseri med Geir Thomas Risåsen

 • Collettgården, Kirkegata 15 (Foto/Photo)
  Collettgården fra Kirkegata 15 i Oslo. Anne-Lise Reinsfelt / Norsk Folkemuseum

Onsdag 22. september kl. 18 i Collettgården.  Fremmøte ved Besøkssenteret

Kunsthistoriker og konservator Geir Thomas Risåsen vil kåsere over noen utvalgte gaver som vennene har gitt til Norsk Folkemuseum gjennom 50 år.
Geir Thomas er kunsthistoriker og har vært en viktig bidragsyter i arbeidet med utstillingen Tidsrom. Mange husker ham som faglig ansvarlig for inventarprosjektet og restaureringen av Eidsvoldbygningen.

Arrangementet er forbeholdt medlemmer.
Påmelding til: 
venneforeningen@norskfolkemuseum.no

Konsert og omvisning i Norsk Kirkekunst

 • (Foto/Photo)
  Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum

Mandag 18. oktober kl. 18 i Norsk Kirkekunst. Fremmøte ved Besøkssenteret

Vi samles til Jubileumskonsert i Norsk Kirkekunst. Mange av vennene har gode minner fra konserter opp gjennom tidene og det er derfor gledelig igjen å kunne invitere til konsert i dette spesielle rommet.

Marie Fongaard Seim vil fortelle om Norsk Kirkekunst som er hennes spesialitet. Hun er kunsthistoriker og fotoarkivar ved Norsk Folkemuseum og med sin unike formidlingsevne og kunnskap er vi sikre på at hun vil opplyse og underholde oss.

Arve Moen Bergset vil deretter kvede og spille på violinen som Norsk Folkemuseum eier og som han daglig benytter i sin musikkvirksomhet. Han er ansatt i Oslo Filharmonien og er en ettertraktet musiker. Vi håper mange ser denne unike muligheten til å høre han musisere.

Arrangementet er forbeholdt medlemmer.
Påmelding til: 
venneforeningen@norskfolkemuseum.no

Festmiddag på Gjestestuene

Torsdag 11. november kl 18 i Gjestestuene

Vi samles til Jubileumsfest i det vakre Magnus Poulsonhuset. Klokken 18 møtes vi til et glass og setter oss til bords med en treretters-festmeny og høytidelig markeringer. Under middagen vil det bli gaveoverrekkelser og et kunstnerisk innslag. Gjestelisten er lang og du bør melde deg på så fort du mottar invitasjonen.

Invitasjon kommer.

 • (Foto/Photo)
  1/1
  Morten Brun

Jubileumskomiteen består av Nina Seeberg, IngerJensen, Tom Bergesen, Kjersti Sundt Sissener, Aslak Aslaksen og Nora Rodin.

For spørsmål eller andre henvendelser, ta kontakt på: venneforeningen@norskfolkemuseum.no