Barnehager

Norsk Folkemuseum er et populært sted for barnehager å besøke, gratis på egenhånd hele året, eller ved betalt omvisning for grupper opp til tretti barn. Kom og lek dere til kunnskap om fortiden! Omvisningene for barnehagene er basert på dramapedagogikk og muntlig fortelling. De passer nok best for barn fra 4 år og oppover, mens Skolestua er for førskolebarna.

Varighet: 45 min. Pris:  Kr 450,- per gruppe - opptil tretti barn. Når:  På hele klokkeslett. Må forhåndsbestilles!  Førjulstilbudet  legges ut  etter høstferien.

  • Barn sitter ved pultene i gammel skolstue mens lærerinne skriver på tavlen
    Gøy å leke skole i gamledager! Morten Brun

Skolestua 

I Skolestua skaper vi glad forventning til førskolebarnas egen skolestart. Barna får vite litt om skolen i gamledager, og selv fortelle om hva de tenker eller vet om skolen i dag. "Frøken" leker litt skolehverdag sammen med "elevene", som får kle seg ut med enkle skaut eller skyggeluer, sitte ved gamle pulter, og tegne eller skrive på tavle med griffel. Kanskje kommer en av de voksne i skammekroken, det er gøy! Og barna vet godt at skammekroken ikke finnes på skolen i dag.

  • Ved peisen
    Eventyrstemning ved peisen. Haakon Michael Harris / Norsk Folkemuseum

Eventyrstunden Det var en gang

Når mørket falt på, benket gårdens folk seg gjerne rundt ildstedet og lyttet til eventyr og fortellinger i lyset og varmen fra bålet. Barnehagebarna får oppleve noe av den samme stemningen. Noen eventyr er tullete og tøysete, mens andre handler mer om lengsel og fantasi -  noen er kanskje til og med litt skumle! 

  • Fra Saviomusea. Tresnitt av Johan Andreas Savio. Bildet er hentet fra DigitaltMuseum. For info om lisens, eier, fotograf etc. se digitaltmuseum.no/011045215598

Samiske fortellinger 

I lyset fra bålet i lavvoen på Sameplassen hører barna fortellinger om myggen, reinen og den fæle stalloen. I de samiske fortellingene formidles spennende trekk ved samisk kultur. Barna sitter rundt bålet på myke reinskinn, og får oppleve litt av den samiske kulturen og tradisjonen gjennom flere sanser, med rom for undring. Vi er også mye ute, så husk og kle dere godt. Fra oktober til mars.


Velkommen med spørsmål og bestilling på lenken under.