Barnehager

Norsk Folkemuseum er et populært sted for barnehager å besøke, gratis på egenhånd hele året, eller ved betalt omvisning for grupper opp til tretti barn. Kom og lek dere til kunnskap om fortiden! Omvisningene for barnehagene er basert på dramapedagogikk og muntlig fortelling. De passer nok best for barn fra 4 år og oppover, mens Skolestua er for førskolebarna.

Varighet: 45 min. Pris:  Kr 450,- per gruppe - opptil tretti barn. Når:  På hele klokkeslett. Må forhåndsbestilles!  

Jul oppe i lia Vi ønsker velkommen til førjulsmoro fritt etter Alf Prøysens fortelling om «Den vesle bygda som glømte at det var jul». Barna synger og traller om dompapen sammen med omviser i kostyme. På vei gjennom museet blir barna kjent med kornband og andre juletradisjoner.  Barna lever seg inn i fortellingen om den vesle jenta fra den lille gården oppe i lia - hun som reddet julefeiringa for hele bygda. Omviser i kostyme forteller og dramatiserer, vi synger og traller, og elevene deltar fysisk og aktivt i fortellingen. Til slutt koser vi oss med julekaker inne i den vesle stua. Gi beskjed om eventuelle matallergier på forhånd, så alle får smake!

  • Ved peisen
    Eventyrstemning ved peisen. Haakon Michael Harris / Norsk Folkemuseum

Eventyrstunden Det var en gang

Når mørket falt på, benket gårdens folk seg gjerne rundt ildstedet og lyttet til eventyr og fortellinger i lyset og varmen fra bålet. Barnehagebarna får oppleve noe av den samme stemningen. Noen eventyr er tullete og tøysete, mens andre handler mer om lengsel og fantasi -  noen er kanskje til og med litt skumle! 

  • Fra Saviomusea. Tresnitt av Johan Andreas Savio. Bildet er hentet fra DigitaltMuseum. For info om lisens, eier, fotograf etc. se digitaltmuseum.no/011045215598

Samiske fortellinger 

I lyset fra bålet i lavvoen på Sameplassen hører barna fortellinger om myggen, reinen og den fæle stalloen. I de samiske fortellingene formidles spennende trekk ved samisk kultur. Barna sitter rundt bålet på myke reinskinn, og får oppleve litt av den samiske kulturen og tradisjonen gjennom flere sanser, med rom for undring. Vi er også mye ute, så husk og kle dere godt. Fra oktober til mars.


Velkommen med spørsmål og bestilling på lenken under.