Barnehager

Kom og lek dere til kunnskap om fortiden! Omvisningene for barnehagene er basert på dramapedagogikk og muntlig fortelling.

Varighet: 45 min. Pris:  Kr 450,- per gruppe. Antall:Max 30 barn ( i samme kohort). Når:  På hele klokkeslett. Må forhåndsbestilles!  

Ta gjerne kontakt for spørsmål eller bestilling!

Jul oppe i lia

  •  (Foto/Photo)

Førjulsopplegg i uke 51. 

Vi ønsker velkommen til førjulsmoro fritt etter Alf Prøysens fortelling om «Den vesle bygda som glømte at det var jul». Barna synger og traller om dompapen sammen med omviser i kostyme. På vei gjennom museet blir barna kjent med kornband og andre juletradisjoner.  Barna lever seg inn i fortellingen om den vesle jenta fra den lille gården oppe i lia - hun som reddet julefeiringa for hele bygda. Omviser i kostyme forteller og dramatiserer, vi synger og traller, og elevene deltar fysisk og aktivt i fortellingen. Til slutt koser vi oss med julekaker inne i den vesle stua. Gi beskjed om eventuelle matallergier på forhånd, så alle får smake!

Eventyrstunden Det var en gang

  • Ved peisen (Foto/Photo)
    Eventyrstemning ved peisen. Haakon Michael Harris / Norsk Folkemuseum

Når mørket falt på, benket gårdens folk seg gjerne rundt ildstedet og lyttet til eventyr og fortellinger i lyset og varmen fra bålet. Barnehagebarna får oppleve noe av den samme stemningen. Noen eventyr er tullete og tøysete, mens andre handler mer om lengsel og fantasi -  noen er kanskje til og med litt skumle!