Barnehager

Kom og lek dere til kunnskap om fortiden! Omvisningene for barnehagene er basert på dramapedagogikk og muntlig fortelling og passer for de eldste barna. Barnehagebarn uten omvisning har fri entré hele året.

Varighet: 45 min. Pris:  Kr 500,- per gruppe. Antall: Max 30 barn. Når:  På hele klokkeslett. Må forhåndsbestilles!  

Ta gjerne kontakt for spørsmål eller bestilling!

Eventyrstunden Det var en gang

  • Ved peisen (Foto/Photo)
    Eventyrstemning ved peisen. Haakon Michael Harris / Norsk Folkemuseum

Når mørket falt på, benket gårdens folk seg gjerne rundt ildstedet og lyttet til eventyr og fortellinger i lyset og varmen fra bålet. Barnehagebarna får oppleve noe av den samme stemningen. Noen eventyr er tullete og tøysete, mens andre handler mer om lengsel og fantasi -  noen er kanskje til og med litt skumle! 

Varighet:  45 min. Når:  Hver hele time.  Metode:  Dramapedagogikk.​

Skolestua anno 1905

  • Barn sitter ved pultene i gammel skolstue mens lærerinne skriver på tavlen (Foto/Photo)
    Gøy å leke skole i gamledager! Morten Brun / Norsk Folkemuseum

Mye var annerledes på skolen for over hundre år siden. Omviseren tar barna med inn i Skolestua, som også var hjemmet til læreren. Barna vet mye om å gå på skole i dag, og sammenligner med alt de får høre om hvordan det var i gamledager. Så er det tid for friminutt og gammeldags skoletime med den strenge, men rettferdige Frøken Aasa Andersen. Enkelt kostyme til alle.

Varighet:  45 min. Når:  Hver hele time.  Metode:  Dramapedagogikk.​

Carstens verden

  • En dame sitter med en dukke på fanget (Foto/Photo)
    Norsk Folkemuseum

Omviser tar barna med på en sanselig og levende omvisning i museets største og mest innholdsrike innendørs utstilling. Der venter den ivrige men litt sjenerte empatidukken Carsten, og han har mye å fortelle og spørre om! Gjennom Carsten og omviser blir stort og smått i et barns liv fra "gamledager" levendegjort. Faren til Carsten har store seilskip som kommer med krydder fra andre siden av jordkloden. Klarer barna å kjenne igjen duften, eller gjette hva Carsten viser fram i den runde boksen?  Når de voksne forbereder selskap må Carsten passe på å ikke gå i veien. Likevel ser han sitt snitt til å liste seg inn på kjøkkenet... Barna lukter, synger, føler, lytter, marsjerer og gjør oppdagelser i utstillingen Tidsrom.  


Varighet:  45 min. Når:  Hver hele time.  Metode:  Dramapedagogikk.​