Hopp til hovedinnhold

Barnehager

Kom og lek dere til kunnskap om fortiden! Omvisningene for barnehagene er basert på dramapedagogikk og muntlig fortelling og passer for de eldste barna. Barnehagebarn uten omvisning har fri entré hele året.

Varighet: 45 min. Pris:  Kr 500,- per gruppe. Antall: Max 30 barn. Når:  På hele klokkeslett. Må forhåndsbestilles!  

Ta gjerne kontakt for spørsmål eller bestilling!

  • Omviser på Sameplassen Eilif Guldvog Hartvedt / Norsk Folkemuseum

Samiske fortellinger 

I lyset fra bålet i lavvoen på Sameplassen hører barna fortellinger om myggen, reinen og den fæle stalloen. I de samiske fortellingene formidles spennende trekk ved samisk kultur. Barna sitter rundt bålet på myke reinskinn, og får oppleve litt fra kulturen og tradisjonen gjennom flere sanser, med rom for undring. Tilbys i februar og mars.


Eventyrstunden Det var en gang

  • Ved peisen
    Eventyrstemning ved peisen. Haakon Michael Harris / Norsk Folkemuseum

Når mørket falt på, benket gårdens folk seg gjerne rundt ildstedet og lyttet til eventyr og fortellinger i lyset og varmen fra bålet. Barnehagebarna får oppleve noe av den samme stemningen. Noen eventyr er tullete og tøysete, mens andre handler mer om lengsel og fantasi -  noen er kanskje til og med litt skumle! 

Varighet:  45 min. Når:  Hver hele time.  Metode:  Dramapedagogikk.​

Carstens verden

  • En dame sitter med en dukke på fanget
    Norsk Folkemuseum

Omviser tar barna med på en sanselig og levende omvisning i museets største og mest innholdsrike innendørs utstilling. Der venter den ivrige men litt sjenerte empatidukken Carsten, og han har mye å fortelle og spørre om! Gjennom Carsten og omviser blir stort og smått i et barns liv fra "gamledager" levendegjort. Faren til Carsten har store seilskip som kommer med krydder fra andre siden av jordkloden. Klarer barna å kjenne igjen duften, eller gjette hva Carsten viser fram i den runde boksen?  Når de voksne forbereder selskap må Carsten passe på å ikke gå i veien. Likevel ser han sitt snitt til å liste seg inn på kjøkkenet... Barna lukter, synger, føler, lytter, marsjerer og gjør oppdagelser i utstillingen Tidsrom.  


Varighet:  45 min. Når:  Hver hele time.  Metode:  Dramapedagogikk.​