Hopp til hovedinnhold
Barn på utstilling

Barnehager

Kom og lek dere til kunnskap om fortiden! Omvisningene for barnehagene er basert på dramapedagogikk og muntlig fortelling og passer for de eldste barna.

Barnehagebarn uten omvisning har gratis inngang hele året.

Omvisninger

Varighet: 45 min. Pris:  Kr 550,- per omvisning. Antall: Max 30 barn. Når:  På hele klokkeslett. Må forhåndsbestilles. 

Ta kontakt for spørsmål eller bestilling: 

Kvinne blåser i lur

Da Ole og Ingeborg var gjetere

Mai-september

Omviser er i rolle som budeie, elevene er aktive som seg selv. I det gamle bondesamfunnet hjalp barna til med stort og smått, også med stell og pass av dyra. Budeia forteller om da hun selv var barn, om kontrasten fra vinter og sultefóring i fjøset, til deilig sommer på setra -  og om det store ansvaret som gjeter. Det kunne være slitsomt, men koselig og spennende også! Passer for de eldste barna. 

Barn sitter ved pultene i gammel skolstue mens lærerinne skriver på tavlen

Skolestua anno 1905

April-oktober

Mye var annerledes på skolen for over hundre år siden. Omviseren tar barna med inn i Skolestua, som også var hjemmet til læreren. Barna vet mye om å gå på skole i dag, og sammenligner med alt de får høre om hvordan det var i gamledager. Så er det tid for friminutt og gammeldags skoletime med den strenge, men rettferdige Frøken Aasa Andersen. Enkelt kostyme til alle.

Eventyrstunden Det var en gang

Februar-november

Når mørket falt på, benket gårdens folk seg gjerne rundt ildstedet og lyttet til eventyr og fortellinger i lyset og varmen fra bålet. Barnehagebarna får oppleve noe av den samme stemningen. Noen eventyr er tullete og tøysete, mens andre handler mer om lengsel og fantasi -  noen er kanskje til og med litt skumle! 

Dukken Carsten i utstillingen TIDSROM 1600-1914

Carstens verden

April-oktober

Omviser tar barna med på en sanselig og levende omvisning i museets største og mest innholdsrike innendørs utstilling. Der venter den ivrige men litt sjenerte empatidukken Carsten, og han har mye å fortelle og spørre om! 

Gjennom Carsten og omviser blir stort og smått i et barns liv fra "gamledager" levendegjort. Faren til Carsten har store seilskip som kommer med krydder fra andre siden av jordkloden. Klarer barna å kjenne igjen duften, eller gjette hva Carsten viser fram i den runde boksen? Når de voksne forbereder selskap må Carsten passe på å ikke gå i veien. Likevel ser han sitt snitt til å liste seg inn på kjøkkenet... Barna lukter, synger, føler, lytter, marsjerer og gjør oppdagelser i utstillingen Tidsrom.  

Omviser og barn i lavvoen

Samiske fortellinger

Februar og mars.

I lyset fra bålet i lavvoen på Sameplassen hører barna fortellinger om myggen, reinen og den fæle stalloen. I de samiske fortellingene formidles spennende trekk ved samisk kultur. Barna sitter rundt bålet på myke reinskinn, og får oppleve litt fra kulturen og tradisjonen gjennom flere sanser, med rom for undring.​

Få informasjon om omvisninger og skoletilbud
ved museene i Stiftelsen Norsk Folkemuseum

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1