1.-4. trinn

Velkommen til læring og lek også utenfor klasserommet! Omviserne møter småskoletrinnet med varme smil og lyttende nærvær, og formidler gjennom dramapedagogikk, muntlig fortelling og aktivitet.

Varighet per omvisning: 45 min.​ Pris: 25,- per elev. Når: På hele klokkeslett, må forhåndsbestilles. Antall: maks 30 elever per omvisning.

Ta gjerne kontakt for spørsmål eller bestilling!

Eventyrstunden Det var en gang

  • Ved peisen
    Stemningsfullt ved peisen. Haakon Michael Harris / Norsk Folkemuseum

Bli med inn i en tussmørk stue. Flammene flakker fra bålet eller fra et enslig lys. Akkurat som i gamledager får elevene drømme seg bort, hvile og le når omviseren forteller forunderlige, tullete eller dramatiske folkeeventyr. Eventyrfortellingen settes i kulturhistoriske sammenhenger, omviseren forklarer ord og begreper, og tilpasser etter alder.

Da Ole og Ingeborg var gjetere

  • Tidenes bryllup på Norsk Folkemuseum, fra Hallingdalstunet med tømmerbygninger i grønne omgivelser
    Et hyggelig miljø utenfor Gulsvikstua. Foto: Anne Husbyn

Omviser er i rolle som budeie, elevene er aktive som seg selv. I det gamle bondesamfunnet hjalp barna til med stort og smått, også med stell og pass av dyra. Budeia forteller om da hun selv var barn, om kontrasten fra vinter og sultefóring i fjøset, til deilig sommer på setra -  og om det store ansvaret som gjeter. Det kunne være slitsomt, men koselig og spennende også! Passer best for 1.-3. trinn.