For media

Norsk Folkemuseum distribuerer løpende informasjon til media om museets tilbud og utstillinger. Send en e-post for å bli oppført på distribusjonslisten.

Presseansvarlig:

Presse- og kommunikasjonsrådgiver Anniken Mihle:anniken.mihle@norskfolkemuseum.no / 988 04 586

Pressemeldinger

Utopia.jpg. Foto/Photo

Hvordan ser vi for oss en bærekraftig fremtid?

Hvordan vil folk leve livene sine om 30 år? Nå kan du dele fremtidstankene dine med forskere.

Bildet viser en traktor som kjører torv til Lendestova i Friluftsmuseet høsten 2021.. Foto/Photo

Gjenåpning av Lendestova fra Jæren

En rød, liten trekiste med amerikabrev. En samling fugleegg i en eske, lagt ned der av en liten gutt. Gjenstander som forteller om levd liv på Jæren for over 100 år siden. Nå har de fått plass på Norsk Folkemuseum, i huset der de kom fra.

Brudekrone Telemark. Foto/Photo

Med verden på hodet på Holmlia

Turban, skaut, hijab, hatt eller brudekrone. Hodeplagg pryder og provoserer, skaper debatt og identifikasjon. Lørdag 7. mai feirer vi hodeplagg fra hele verden på Holmlia. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Folkemuseum og OBOS Holmlia senter.

Bildet viser et belte til en samisk folkedrakt for menn. Foto/Photo

Kulturgjenstander vender hjem

6. februar feirer vi Samefolkets dag. Og at litt over 1600 kulturgjenstander har blitt tilbakeført til det samiske folk.

Bildet er et detaljfoto av en viser til en samisk tromme. Foto/Photo

Bindalstromma vender hjem til Sápmi

Bindalstromma er på vei hjemover. Den og 1639 andre kulturgjenstander er nå tilbakeført til samisk eie. Utstillingen Bååstede – Hjemkomst – Homecoming på Norsk Folkemuseum som åpner denne uka viser hvordan tilbakeføringen av samisk kulturarv har foregått.

Bildet viser et utstillingslokale med fotografier av historiske samiske gjenstander. Foto/Photo

Utstillingsåpning «Bååstede – Hjemkomst – Homecoming»

Samme helg som vi feirer Samefolkets dag, åpner Norsk Folkemuseum utstillingen som viser hvordan samiske museer har fått tilbake eiendeler som ble tatt fra Sápmi gjennom flere hundre år.

NF.35315-031_Markedsplass.jpg. Foto/Photo

Oslos tradisjonsrike julemarked

I mer en 35 år har Norsk Folkemuseum på Bygdøy laget førjulsstemning med ekte vintermarked.

Jul i Valdres. Foto/Photo

Julepyntet museum på Bygdøy

I desember er hus og tun på Norsk Folkemuseum pyntet til jul.
Alle har sine egne tradisjoner for julen, men hvor kom julepynten fra? Og hvorfor er den så utbredt?

En gutt i skjelletdrakt omgitt av gresskar.. Foto/Photo

Halloween på Norsk Folkemuseum

Har du lyst til å snakke med Norsk Folkemuseums høytidsekspert om Halloween og folkelige tradisjoner? Ta kontakt for avtale.

Elever sitter rundt et bord og jobber. Foto/Photo

Ungdommen tar over på Norsk Folkemuseum

Hvordan får man ungdom interessert i å dra på et arrangement på et museum i stedet for å dra på fest på Halloween? Dette har en gruppe elever på Elvebakken videregående skole fått bryne seg på.

Ida10. Foto/Photo

Ida Lorentzen åpner ny utstilling med motiver fra Norsk Folkemuseum

Åpner 17. juni.

Bybygg på Norsk Folkemuseum. Foto/Photo

TIDSROM 1600 – 1914. Åpner 12.. juni.

Framveksten av norsk bykultur i ny utstilling på Norsk Folkemuseum.

Bilde_nettside_-_kvadratisk.jpg. Foto/Photo

Kriminell påske blir digital på Norsk Folkemuseum

Familieunderholdning på nettet hele påsken.

Museum tar imot dine minner fra koronaåret 2020

Ny innsamlingsaksjon, om høstens og vinterens korona-opplevelser