TIDSROM 1600 – 1914

I den nye utstillingen TIDSROM 1600 – 1914 kan du følge norsk by- og embedsmannskultur gjennom dagligliv og fest. Med over 1500 gjenstander og seks autentiske interiører er utstillingen museets største innendørs utstilling noen sinne.

 • 1/1

Historien om norsk bykultur er rik på vakre gjenstander og fengslende historier. Fra det tidlige 1600-tallets forsiktige start vokste det fram en mer selvbevisst elite av byborgere og embedsmenn. Dette var en gruppe som hadde mye kontakt med utlandet gjennom handel, sjøfart og slektskap, og internasjonale impulser fikk gjennomslag i mote, interiør, fritid og tankesett. Porselen, klær og møbler ble hentet inn fra kontinentet, og vaner og tankesett ble påvirket gjennom reiser og møter. Familieportretter og originale interiører i utstillingen gir liv til historien, med alt fra middagsserviser og festantrekk til sykler og dukkehus. 

TIDSROM 1600-1914 kan oppleves i et nyrenovert museumsbygg. Bybygg ble åpnet i 1914 nettopp for å vise bysamlingene, men tidlig på 90-tallet var det i så dårlig forfatning at både bygg og utstilling ble stengt for publikum. Nå er bygningen fullstendig rehabilitert, og framstår som et moderne og tidsmessig museumslokale.

 • (Foto/Photo)
  1/4
 • (Foto/Photo)
  2/4
 • (Foto/Photo)
  3/4
 • (Foto/Photo)
  4/4