Hopp til hovedinnhold

Forestilling:
«Brudekjole og bryllupsnerver anno 1768»

Velkommen til en interaktivt forestilling i Chrystiegården. Her blir en frivillig fra publikum kledd opp i en 1700-talls selskapskjole og forvandles til den vordende bruden Karen Chrystie.

  • En kvinne blir kledd opp i en 1700-tallskjole
    1/1
    Stian Nybru

Handlingen i forestillingen er fokusert om det forestående bryllupet og planleggingen av brudekjolen. Det har seg slik at datteren i huset, 17-åringen Karen, er blitt forlovet med den jevngamle, rike unge herremannen Simon Zachariasen av slekten Wesseltoft. Vielsen skal skje i hjemmet og festlighetene skal vare i 23 dager til ende, i februar neste år. Et stort vinterbryllup.  

Kjolen som Karen ikles i forestillingen er til forveksling lik den påtenkte brudekjolen. Noe er likevel annerledes? Du lærer om samtidens klesmote, nødvendige aksessoarer, fottøy og frisyrer. Og du lærer om datidens kjærlighetsidealer. Det kan godt hende at den eldre husjomfruen Maren Sofie har andre oppfatninger av kjærligheten enn hva den unge forventningsfulle Karen med «bryllupsnerver» har. I hvert fall sukker Maren Sofie tungt i det hun sier «Det kalles kjærlighet nå til dags». Hva kan den godt voksne husjomfruen ha ment med det? 

Praktisk informasjon

  • Når: Hver lørdag og søndag i juni kl. 13.00​
  • Varighet: 25 minutter
  • Språk: Norsk

Forestillingen er inkludert i inngangsbilletten. Oppmøte foran Chrystiegården. 

Har du lyst til å bli kledd opp? Kjolen er cirka størrelse 38. Meld interesse i god tid samme dag hos tunverten i Chrystiegården.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1