Ankerjernene på fasaden – AO 1714 TESGMMD – viser initialene til byggherren Tøger Eriksen Grøn og hans hustru Margrethe Mogensdatter. Slike ankerjern skulle holde bjelkene i husets etasjeskiller festet til veggen, samtidig som de kunne utnyttes dekorativt til å fortelle når huset ble bygd og hvem eieren var.
I 1737 ble Dronningens gate 15 kjøpt av general Hans Jacob Arnold. Den elegante barokktrappen i trapperommet, samt panel, dører og himlinger i hjørnerommene, er fra hans tid. Himlingene har stukkarbeider med allegoriske framstillinger, antakelig laget i 1752 av Ole Trulsen Svartz. I 1760 ble gården embetsbolig for kommanderende general og kontor for Generalitetskollegiet. Gården gikk derfor under navnet «Generalitetsgården».
Gården slik den står oppført på Norsk Folkemuseum er en delvis kopi. Fasadene er i hovedtrekk som de opprinnelige, men inne i bygningen er bare trapperommet og hjørnerommene i begge etasjer bevart.
Da gården ble oppført på museet i 1928 flyttet Norsk Sjøfartsmuseum inn. De disponerte lokalene fram til 1972. Fra 1974 har Norsk Farmasihistorisk Museum holdt til i gården, som aldri har rommet et apotek i drift, men likevel er representativ for en bygningstype der det kunne ha ligget et byapotek fra 1700- og 1800-tallet. I tilknytning til gården ligger en medisinsk urtehage.
Bygård fra Dronningens gate 15
- Fra: Christiania (Oslo)
- Bygget: 1714
- Oppført på museet: 1928
- Bygningsnummer: 213